כתב ספר תורה שנמחק ונראה כנגד השמש

שאלה:

שלום,
לאחר שכתבתי עשרים שורות שלא במקומם בספר תורה נתתי אותם למחיקה וקילוף שמות ע"פ ההלכה,
לאחר מבט שני תוך הסתכלות עמוקה לפני כתיבה מחדש הבחנתי ברישום חלש של כמה אותיות שלא נמחקו כהוגן שלא נראה לעין רגיל
אלא נגד השמש או אור, האם מותר לכתוב עליהן אותיות חדשות או שצריך לתת אותו שוב למחיקה יותר חזקה, ולא בטוח שזה אפשרי
תודה רבה וישר"כ

תשובה:

שלום וברכה

הפניתי את שאלתך להגאון רבי מנחם יהודה גרוס שליט"א ראש לשכת הקודש לעניני סת"ם, וכך כתב לי:

ההבחנה למשפט ההלכה אינה על הנראה כנגד שולחן אור או שמש – אלא על הנראה כשניח על השולחן. ואצרף קטעים [מתשובתי לחכם אחד] הנוגעים לדבר.

"הראה לי מו"ר מרן הגרי"ש אלישיב זצ"ל, שלא בודקים ככה [והרים ידיו עם המזוזה כנגד אור החדר], אלא ככה [והניח המזוזה על גבי כריכת ספר הרמב"ם]. וכן לפני כשלושים וחמש שנים, אמר לי מו"ר הספרא דווקני הידוע הרה"ח ר' מנחם דוידוביץ זצ"ל, שהיה אצל מרן החזו"א זצ"ל בענין דומה, ואמר לו, ההבחנה אינה כנגד האור אלא ככה. והניח המזוזה [או הפרשיית תפילין, איני זוכר], על שרוולו הלבן המכסה ידו".