נאפה בתנור בשרי לאכול עם חלב / כף טרפה במאכל

שאלה:

1.בעבר קרה לנו שהבאנו אוכל לשבת ושמנו אוכל בשרי וחלבי באותה שקית. שני המאכלים היו סגורים אך יכול להיות שקצת רוטב מהמאכל החלבי נכנס למאכל הבשרי. (אם זה קרה לא נכנסו יותר מכמה טיפות)
במקרה כזה מה היינו צריכים לעשות עם האוכל?
2.לפי האשכנזים, אוכל שבושל בתנור בשרי בן יומו אפשר לאכול עם חלבי חם על כלים חלביים?
3. כפית פרווה נשארת פרווה אם היא ערבבה תבשיל של ירקות עם קצת שום ובצל שבושלו בתנור בשרי בן יומו בחום של יד סולדת?
4. בטעות ערבבנו מרק בכף מתכת טרפה, מה דין הכלי והמרק?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

1. ראשית לא עושים את זה, שמים כל דבר בשקית נפרדת. אם שמו ויש ספק אם בכלל נשפך ואני מניח שגם אם טפטף מעט זה בטל בשישים, יש להקל.

2. אוכל שבושל בתנור בשרי בן יומו נקי לגמרי [!], לכתחילה ודאי אין לעשות זאת כדי לאוכלו עם חלב, ובדיעבד, כאשר התבנית היא פרווה ולא בשרית, ומדובר במאכל יבש ללא זיעה, יש להקל כמבואר ברמ"א יו"ד סי' קח. בכלי בשרי בן יומו כמובן אסור לאוכלו עם חלב.

3. היא נשארת פרווה אבל אין לעשות כך לכתחילה.

4. אם הכף לא בת יומה האוכל והכלי לא נאסרים, אם היא בת יומה צריך שיהיה באוכל פי שישים כנגד הנתחב מהכף במאכל כדי להתיר את האוכל, ןאת הסיר להכשיר.