צלחות נפרדות לבשר וחלב

שאלה:

שאלה ראשונה יש לי צלחות מפלסטיק שמניחים שם ארוחת ערב לילדים חלבי ולפעמים יוצא לי להניח על הצלחת פסטרמה מה הדין
שאלה שניה האם בכלל יש עניין שיהיה בבית 2 סוגי צלחות פלסטיק לחלבי ובשרי

תשובה:

1. בודאי אסור להשתמש באותם כלים לבשר וחלב.

אף שמעיקר הדין בליעות בכלים זה רק במאכל חם או חריף שנחתך בדוחק סכין וכדומה, ואם רוחצים את הצלחת טוב אין בעיקרון חשש, מכל מקום מחמת החשש שלא ירחצו טוב ותשאר שומניות, הקפידו שלא להשתמש באותו כלי לבשר וחלב אפילו הוא קר, ראה דרכי משה בסימן צא בשם הרשב"א וכן המנהג פשוט בישראל.

2. ממילא ודאי יש להקפיד שיהיו בבית צלחות לבשרי וחלבי בצורה שונה או בצבע שונה שלא יהיה בלבול.