שיחות בפגישות שידוכים וכיבוד הורים

שאלה:

ב"ה
אם סיפרתי בשידוך פרטים על הורי, לדוג' שאבי לא היה מספיק נוכח בילדותי מפאת לחץ עבודתו,וסיפרתי זאת כי חשוב לי שבעלי יהיה נוכח יותר בחיי הילדים.
האם יש בכך לשון הרע, או חוסר בכיבוד אב?
אני מרגישה מצפון אולי לא הייתי צריכה לספר

תשובה:

אני מניח שעשית את זה בצורה שאינה פוגעת בכבודו, כלומר אילוצי עבודה לפעמים בלתי נמנעים, אבל להבא אכן אין צורך להדגיש את השלילי כדי לבטא רעיון חיובי… אפשר להביע את החסר הזה ואת הצורך של הילדים בנוכחות הורים בלי להביא דוגמא שלילית מאחד ההורים או מאדם אחר, שזה גם יכול להיות לשון הרע וגם פגיעה בכבודם של ההורים.

בהצלחה רבה והחלטות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מילה שמוציאים מהפה אי אפשר להחיזר אבל החכמה היא לא להתפלש בעבר אלא לחשוב תמיד איך להבא אעשה את הדברים טוב יותר.