חוזה שכירות בעל פה

שאלה:

האם שחותמים חוזה הוא אף בחוזה בע"פ (בהסכמת השוכר והמשכיר) או שחוזה הוא דווקא בכתב?

תשובה:

שלום וברכה,

אין הבדל אם החוזה הוא בכתב או בעל פה, אם היו תנאים בין המשכיר לשוכר בזמן הקניין התנאים מחייבים. כתיבת החוזה הוא למטרת שלא יוכלו להכחיש או שלא אי הבנות בין הצדדים, אבל אם התנו בעל פה התנאים מחייבים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע ריש סימן רז לגבי תנאים שבין הצדדים שמחייבים, אלא שיש מקרים שהתנאים לא מחייבים אלא נאמרו לפטומי מילי, ולכן יש לערוך את התנאים בשעת הקניין.