להתפלל במקום שאני עלול להעיר מישהו

שאלה:

שלום כבוד הרב.

לפעמים, אבא שלי ישן בחדר מסוים, כלומר לא בחדר שינה שלו ולא בלילה כשכולם ישנים.
ולפעמים, אני צריך להתפלל דווקא בחדר הזה, ואני לא יכול להתפלל במקום אחר.

האם מותר לי להתפלל באותו חדר בידיעה שאני עלול לעשות רעש (אפילו קטן) שעלול להעיר אותו, למשל על ידי העברת כסאות, הפכת דפי הסידור, עיטוף הטלית, הנחת תפילין, וכו׳?
האם יש בזה משום "כיבוד הורים" או "גזל שינה"?

תודה מראש.
שבוע טוב וכל טוב.

תשובה:

ודאי שאתה לא יכול להתפלל שם ולהעיר אותו, אין כזה דבר שרק שם אפשר להתפלל, תתפלל בחדר בו אתה ישן או במטבח, ובכלל, כל כך חבל שאתה לא הולך לבית הכנסת, זו תפילה אחרת לגמרי, מתקבלת בשמים הרבה יותר, ומרויחים גם כל כך הרבה עניית אמן וקדיש וקדושה, וזו בכלל הרגשה אחרת לכל היום.

בהצלחה רבה.