סחיטה בשבת

שאלה:

שלום לרבנים באתר מובא להתיר סקוץ ממתכת ואני שואל מה החילוק בין שער שגם הוא לא סופג ובכול זאת יש איסור דרבנן? תודה רבה

תשובה:

השיער בעצמו נעשה רטוב ויש בו סחיטה, המתכת הזו ממש המים לא נספגים בה אלא עוברים דרכה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. זו לא סחיטה, המים רק "כלואים" בין השערות ולא נספגים בהן כלל, אלא שבגלל הצפיפות זה נראה כסחיטה ואסור מדרבנן (בדיוק כמו אדם ש"סוחט" שיערות ראשו – עובר על איסור דרבנן