שבת וקידוש לבנה

שאלה:

שלום וברכה.
1. האם מותר במהלך קידוש לבנה לזוז למקום בו לא רואים את הלבנה אם בהתחלה כן ראיתי?
2. לגבי שפשוף אבק בשבת ראיתי שכלי עץ קשים מותר לגמרי ואף בחוזקה. האם דין הסוליה של הנעלים (ולא הנעל עצמה) כדין כלי עץ קשים?

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה יש לעמוד שם, אבל אם אי אפשר די בכך שראית בתחילה, בתנאי שהיא עצמה אינה מתכסית, אלא אתה זז וקצת ועדיין אורה נגלה. ראה מגן אברהם בתחילת סי' תכו ובאשל אברהם מהדו' תנינא בביאור דבריו.

לגבי אבק יתכן כדבריך בסוליה קשה מאוד, אבל יש בעיה בבוץ של איסור טוחן, כפי שהרחבנו כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב מחילה על ההתערבות אבל כבודו בוודאי התכוון על הברכה עצמה שצריך להשאר במקום שרואים את הלבנה ושלא יכסו אותה עננים. בפסוקים שלאחר מכן זה כבר לא רלוונטי. נכון?