איך להתנהל בצומות עם חרדות קשות

שאלה:

שלום
אני בת 42, סובלת מחרדות, התקפי חרדה, מצבי רוח ומחשבות טורדניות כפייתיות מאוד. באופן כללי אני מתקשה להרדם בלילות וסובלת מעייפות רבה לאורך כל היום, חולשה כללית ומשקל יחסית נמוך. אני לא מעוניינת בטיפול פסיכיאטרי הכולל כדורים, ולכן משתמשת בתכשירים טבעיים כמו צמחים והומאופתיה. יש ימים טובים ויש פחות, לכן אני משלבת גם טיפול רגשי יהודי.
בצומות אני מאוד סובלת ביום למחרת מחולשה, סחרחורות ולקראת הסוף על סף התעלפות. בכל יום כיפור בשעתיים האחרונות המשפחה נאלצת לשפוך עליי מים ולהכניס לי קצת לפה. לאחר הצום אני מרגישה בטראומה ולוקח לי זמן להתאושש ולחזור לעצמי.
שאלתי היא האם כדי למנוע את התופעות הקשות, יש אפשרות בשעות הקשות של אחה"צ ללגום מעט מים/טיפת סוכר כדי לעזור לי עם הסחרחורות?
ומה לגבי הטיפול הטבעי שאני לוקחת? ההומאופתיה מגיעה בכדורונים פצפונים שצריך לקחת 3 פעמים ביום 2 ובהתקף חרדה כל רבע שעה.

תשובה:

אם תגיעי למצב הזה אפשר כמובן לשתות אני מקווה שזה לא יבוא.

ההחלטה שלך להמנע מכדורים ולהסתפק בטיפול הומופאטי שמטבו אינו מוכח, היא טעות מוחלטת והרס החיים היפים וחבל.

הנזק בחיי החרדה שאת עוברת הוא לאין ערוך חמור יותר מהנזק האולי ומי יודע שבא מהתרופות, וחבל מאוד, תלכי לרופא מקצועי ותיקחי כדורים, בחרדות ההצלחות ממש מוכחות ומשמעותיות.

אפשר לקחת כדור עם מעט מים.

רפואה שלמה ובשורות טובות.