מוקצה – המשך

שאלה:

שלום לרבנים שאלתי השבוע על מקל של מטאטא שנישבר בשבת ואמרתם שהוא מוקצה ואני שואל והרי כיון שזה היה כלי בבין השמשות והרי לפחות הצד שמתברג למטאטא קיים ורק פשוט לא כל כך נוח לטאטא כפוף לכן לכאורה לפחות לילד יש להקל? תודה רבה

תשובה:

שאלת לגבי כל החלקים ולא רק לגבי החלק הקטן שבסוף, והסברא שלך מתאימה רק לחלק האחרון. לגבי החלק הזה הוא מוקצה מטעם אחר, מן הסתם אינו ראוי לשימוש אלא על ידי הברגה שאסורה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. רוב השברים אינם כלי, אולי החתיכה עם ההברגה אם אכן הא עדיין ראויה למלאכה דינה ככלי אבל אז זה לא מלאכתו לאיסור.

  2. שלום וברכה
    לכאורה גם אם זה עדיין כלי ממש, הוא אסור בטילטול
    כדין כירה שנשמטה אחת מירכותיה המבואר בסעיף ט"ז