שבת

שאלה:

בס"ד

שלום וברכה,

ברצוני לשאול מספר שאלות לגביי שבת קודש.
1. האם מותר להניח את הצלחות בסיום הארוחה על הגז בשביל שיהיה מקום בשיש? (הגז עובד על הצתה אלקטרונית אם זה משנה).
2. האם מותר לפתוח ולסגור את התנור בשבת כשהוא כבוי, רק בשביל להוציא מאכלים או להחזיר?
3. האם מותר לנקות את השולחן עם מפית ולזרוק את הלכלוך על הרצפה , או שחייב לפנות את הלכלוך לתוך כלי?
4. האם מותר להשתמש בשיש בשבת, כאשר יש עליו מכשירי חשמל כמו מיקרוגל או תמי 4?

תודה רבה.

תשובה:

1. מותר להניח.

2. מותר. כמובן באופן שהוא לא עומד לפעול שוב על ידי טרמוסטט אלא הוא כבוי לגמרי ואז דינו ככל כלי שמלאכתו לאיסור שמותר להשתמש לצורך גופו.

3. מותר לזרוק על הרצפה אבל… זה מלכלך את הבית..

4. מותר.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במקום אחר באתר כתבתם שמותר לפנות שקית אשפה רק ישירות למוטמן בחוץ ולא להעבירו בבית ממקום למקום
    אז למה פירורים מותר להעביר לרצפה…

  2. מה שאסור לטלטל ממקום למקום, הכוונה היא כאשר הטלטול אינו למטרת פינויו, כגון שאתה רוצה לפנות זבל מהשולחן ואז אתה מביא לשם את פח האשפה… זה כמובן אסור. אבל מי שרוצה לפנות זבל ומקום הפינוי האידיאלי מבחינתו זה לרצפה, שם זה כבר לא מפריע לו, זה בסדר גמור, כמו שמותר לזרוק לפח מותר לזרוק על הרצפה… וכן אם נוח לו לפנות מהרצפה לפח, כלומר הוא זורק על הרצפה ומטאטא זה גם מותר כמו שמותר לו לפסוע למטבח, כל הפעולה הזו היא אופן הפינוי המהיר והנוח עבורו.