מתי צריך להראות לרב בגד תחתון עם כתמים

שאלה:

שמעתי מחברות שלי שהן הולכות לרב כאשר יש להם כתמים על הבגד התחתון. אותי לימדה המדריכת כלות שכתם מטמא רק אם הוא על בד לבן ולכן מומלץ תמיד ללבוש בגד תחתון צבעוני, גם בשבעה נקיים. העיקר שיהיה נקי. לפי זה אני לא מבינה ולא שאלתי את החברות כי אולי אני טועה חלילה בהלכה שלמדתי, באיזה מצב יש להראות לרב את הבגד התחתון האם גם כשהוא צבעוני צריך להראות לרב גם אם זה בוודאות לא מטמא, או שיש שלובשות בגד לבן תחתון ואז לא ברור לי למה ומתי צריך ללבוש בגד תחתון לבן. ועוד שאלה האם זה לא צנוע להראות לרב בגד תחתון של אישה? במיוחד שתמיד הוא צבעוני ובעצם ברור שהכתם מותר?

תשובה:

אני מניח שיש לך אי הבנה מסויימת עם הדברים של המדריכה, כיון שבשבעה נקיים חובה ללבוש בגד סמוך לגוף לבן, כמבואר ברמ"א בסימן קצו סעיף ג, ומכאן עשויות להיות שאלות של כתמים.

אין כל חוסר צניעות בשאלת רב, אכן נכון שיותר נוח ומתאים אם אפשר שהבעל בא עם השאלה ולא האשה, זה עשוי להביך אותה לפעמים.

בהצלחה