בניין מגורים וטלטול שלט כניסה לבית

שאלה:

בס"ד

שלום כבוד הרבנים.

אני חוזר בתשובה.
אנחנו גרים בבניין מגורים. יש לנו על הדלת שלט כניסה לבית (שם משפחה); הוא מודבק לדלת ונמצא תחת משקוף הדלת.
1. רציתי לדעת אם מרחב הקומה ( החדר הקומתי) ששאר דיירי הקומה עוברים בו נחשב לרשות הרבים?
2. כשאני פותח את דלת הכניסה, השלט מן הסתם נכנס לתוך הבית, לרשות היחיד. האם יש כאן בעצם טלטול מרשות הרבים ליחיד של שלט הכניסה?

*עד כמה שידוע לי לא עשו עירוב חצרות בבניין שלנו.

מצטער אם השאלה מוזרה, אשמח לעזרתכם, תודה!

תשובה:

שלום וברכה

השלט הזה טפל לבית ואין בו איסור הוצאה. כמו כן מן הסתם יש לכם עירוב עירוני, תשאל רב מקומי אם ניתן לסמוך על העירוב במקומכם [אף שרבים מהדרים לא לסמוך על העירוב], זה יקל עליך באופן כללי.

ברכה והצלחה בהמשך הדרך.