כמה בדיקות צריך ביום פרישה / פרישה עם כדורים

שאלה:

א. אשה שלוקחת כדורים למניעת הריון שהם מונעים את הוסת כל זמן שהיא לא מפסיקה לקחת. (וכשהיא רוצה וסת היא מפסיקה), האם צריכה לחוש לימי הוסת וכו', שהרי אינה אמורה לראות. ב. כמה בדיקות אשה צריכה לעשות בימי וסתה כגון ביום ל' ול"א ובלילות שלהם.

תשובה:

שלום וברכה

אם הוחזקה שאינה רואה בזמן לקיחת הכדורים עד זמן מסויים, כל אותו הזמן אינה צריכה לחשוש לימי פרישה. ברגע שמפסיקים או שידועת שאחרי כך וכך ימים זה כבר לא משפיע, אלו הם ימי הפרישה שלה.

מעיקר הדין די בבדיקה אחת ביום הפרישה, ויש נוהגים שתים.

מקורות:

ראה חזון איש יו"ד סי פ, וראה אגרות משה יו"ד ח"ג סי' מח.