חיתוך עוגה בשבת כשמיצר את האותיות

שאלה:

בשבת האחרונה חגגנו יומולדת 3 לבתנו הקטנה. בתנו הגדולה הכינה עוגה שעליה הונחו בצפיפות סוכריות קטנות, באופן שיצר את הספרה 3. כשרצינו לפרוס את העוגה בשבת, נזכרנו שיש בזה בעיה של מוחק. אך אחד הילדים טען כי מכיון שהמספר נעשה ב'פונט' רחב מאוד, הרי שאפשר לחתוך מעט מהצד [ובעצם 'לדקק' את המספר] ואין בכך מחיקה, שהרי גם לאחר החיתוך המספר ישאר בצורה ברורה. גם אם ב'עובי קו' דק יותר.
האם יש אמת בטענה הזו?

תשובה:

לא מצאתי בענין זה ראיה ברורה, אבל שוחחתי על כך עם רבי נפתלי אברג'ל רבה של קהילת האברכים בשכונת נווה יעקב ועוד, והשיב שנראה בעיניו להקל, כיון שבלאו הכי יש בזה מחלוקת וכו'. הצעתי בפניו שלענין מחיקת שם ה' בסת"ם הדבר אסור כמובא בקסת הסופר סי' יא ועוד, והשיב שבודאי אין לדמות בין הדינים שהרי הפרדה בין אותיות מותרת בשבת, ואילו במחיקת השם הדבר אסור. אלו הדברים. אבל מקורות מפורשים לא ראיתי לעת עתה.

יום נעים.