חתימה על החלפת ראש וועד – לשון הרע

שאלה:

שלום רב,
במקום עבודתי יש וועד, יש את מי שמכהן כראש הוועד ואליו מצטרפים עוד שני חברים. לאחרונה צורפה חברת וועד חדשה .
היא מתחילה לטעון שראש הוועד לא מתייחס אליה בכבוד, "סותם לה את הפה" ועוד כל מיני דברים , (לצערי היא ישבה לידי כשסיפרה זאת אז לא כ"כ ידעתי מה לעשות באותו רגע מבחינת שמיעת לשון הרע) העניין הוא, שהיא ועוד חברים מנסים לגייס חתימות כדי להדיח את אותו יושב ראש וועד. אני לא שמעתי או ראיתי את תגובתו לעניין. גם אחרי שהיא פירסמה במייל הכללי שהיא מתפטרת וכו'. ורוצים את החתימות כי לפי החוק של ההסתדרות זה לא פשוט להזיז סתם כך יושב ראש מכהן.
הרבה עובדים חתמו כי כנראה שהוא לא מקדם יותר מדיי את צרכי העובדים. האם מותר לי גם לחתום?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אתה צריך לשקול את חתימתך לפי הענין בצורה אובייקטיבית ולא סתם לחתום "להעיף מישהו" כי מישהי ביקשה ממך…

אם לפי ההתרשמות שלך ולאחר בירור מצידך האיש הה אכן אינו ראוי, מותר לחתום, הוא אמור לייצג אתכם ויש צורך במישהו שיעשה את זה טוב, אבל אם זו סתם אוירה כזו בעבודה לזרוק אותו… זו לא סיבה מספקת לצער יהודי…

בשורות טובות.