עצה לאיסור בורר – להשתמש מעט מיד

שאלה:

שלום וברכה!
האם במידה ואני רוצה לברור משהו, אך אני לא באמת צריך אותו – האם מותר לי להשתמש בו לזמן מועט (למרות שאני לא באמת מעוניין בכך וכל מטרתי היא רק שאח"כ אוכל להזיזו) ולאחר מכן להזיז אותו?
במידה והתשובה היא חיובית כמה זמן עליי להשתמש בחפץ ע"מ שהדבר יהיה מותר?

אתן דוגמה – יש ערימה של עלוני שבת – האם רפרוף בעלון במשך כמה שניות מספיק ע"מ שלא יהיה כאן בורר?

תשובה:

העצה הזו שהזכרת נכונה, אינני יודע מה זה רפרוף כמה שניות, תקרא איזה קטע.

מקורות:

ארחות שבת פרק ג סעי' כג.