משחת משחה אנטיביוטית בחשש זיהום

שאלה:

שלום וברכה,
לבן שלי יש פצע די רחב ברגל שהתחיל להזדהם והוא מרגיש כאב מזה, האם מותר למרוח משחה אנטיביטית בשבת?
בתודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אנחנו כבר אחרי שבת, כך שאני מבין שהשאלה היא כבר לאחר מעשה, אבל טוב בשביל הפעם הבאה.

אין למרוח את המשחה בשבת, אני מניח שאין כאן חשש פיקוח נפש, אבל בעת הצורך שחוששים מזיהום ניתן להניח משחה בלי למרוח אותה. כמובן שכאשר יש חשש ממשי מזיהום מתפשט – זה ממש לא המצב כאן, יש להקל.

מקורות:

שמירת שבת כהלכתה פרק לה סעיף ט.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. כל עוד לא רואים קו אודם מתפשט מהפצע לכיוון הגוף אין לנו חשש סכנה. כאשר יש חשש כזה משחה לא תעזור, יש צורך בפינוי ולכן יש להראות לחובש מקומי ככל שקיים חשש משמעותי כזה. התיאור שלך מדבר על פצע שטחי לגמרי.

  2. כשיש חשש של זיהום, גם אם אין חשש סכנה יש להקל, כדין חולה שאין בו סכנה.
    זה לא נקרא משחה נספגת, היא ממש נשארת בממשות על הפצע כדי לחטא אותו. וגם בנספגת יש מחלוקת גדולה.