זבוב שנפל לתוך חביתה רותחת במחבת

שאלה:

הכנתי חביתה ונפל לי זבוב לתוך החביתה
האם החביתה מותרת? האם המחבת מותר? האם צריך לבדוק אם כל הרגליים שלו יצאו ולחשוש שנשאר חלק ?
אני פוסק כשיטת הרמ"א

תשובה:

שלום וברכה

את הזבוב עצמו אסור לאכול כמובן, אין לחשוש שמא נפל ממנו משהו וגם אם נפלח ואינו ניכר הוא בטל בשישים, הכלים בכל מקרה לא נאסרים וגם האוכל, אפילו לא היה שישים, משום שלדעת פוסקים רבים שרצים הם נותן טעם לפגם שאינו אוסר.

מקורות:

על דעת השו”ע שמיקל בזה כנ"ל ראה יו”ד סי’ קד סעי’ ג וסי’ קז סעי’ ב, וראה רמ”א שם שכן המנהג להקל ואין לשנות, וכ”כ הט”ז שם סי’ קד ס”ק ו, וכ”ה בפרי מגדים ערוך השולחן שם ועוד רבים מהאחרונים. הש”ך סי’ קז ס”ק ז מציין לדברי רבים מהפוסקים ראשונים ואחרונים שסברו שלענין איסור אכילת שרצים טעם פגום ג”כ אוסר, ולפיכך מכריע שלא להקל בדבר אלא במקום הפסד מרובה, וכ”כ בחכמת אדם כלל נד סעי’ יד.