שכחה ותשה"מ בווסת ההפלגה

שאלה:

הדין הוא שהפלגה קצרה אינה עוקרת ארוכה,
למשל אם הפלגה א' 32, והפלגה ב' 27, ועתה שכחו את ההפלגה של ה32 וחששו רק ל27 30-31, ועשתה בדיקה ויצא נקי. ובליל 32 (הפלגה א) עשו תשה"מ. מה דינם ותיקונם (במקום שאין חשש לעיבור)?

תשובה:

שלום וברכה

אם לא היה דימום אז לא עברו באיסור נדה אלא עברו על חובת הפרישה שהיא מדרבנן, זה היה בשוגג ואני מניח שמהיום הזהרו יותר, מה שחשוב הוא לכתוב את ימי הפרישה בכל חודש כך לא שוכחים.