צניעות

שאלה:

הייתי באוטובוס וראיתי בחורה שאני מכירה שנראית רצינית, ופתח הצוואר מאחורה היה פתוח שלא כדין. נראה שזה נפתח במשך היום בטעות ולא שהולכת כך בכוונה. אני אישית מובכת מאוד ומתביישת להעיר אפילו בצורה עדינה, ואפילו לכאלו שאולי יודו לי על כך. במקרה זה גם בעלי ישב לידי ומאוד מפריע לו חוסר צניעות. האם במקרה זה אני אמורה להעיר או לא ?

תשובה:

מצד בעלך זו לא סיבה, הוא יכול לעבור מקום, אבל ודאי יש לסייע לה ולומר לה, אני מניח שהיא תרגיש מאוד לא בנוח לגלות את זה בעצמה לאחר זמן. מה גם שאם אפשר לזכות אותה בצניעות באופן שמועיל, אז למה לא.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התגובה
    אני מדגישה ושואלת: מדובר על אחת שהיא כמו רבות אחרות, שמצד אחד נובע מחוסר שימת לב, מצד שני הן לא כאלו אכפתיות לנושא (אולי מחוסר ידע) ולעיתים ההערה שלי מתפרשת כ"התערבות מוגזמת" ולכן ממש לא נעים לי, האם אני מחוייבת להעיר, ואתבע על כך שלא הערתי, או שזה מידת חסידות?