אל תאמר לכאפנה אשנה

שאלה:

האם כשהילל ה"זקן" אמר: (האומר) ולכשאפנה אשנה שמא לא תפנה (אבות ב ד) באמת אני לא יכול נגיד ללמוד ורק אז לראות סרטון? ולא פשוט ההפך (לראות סרטון ואז ללמוד)

תשובה:

כוונתו לומר שאדם יש לו עיסוקים שונים, ותמיד אדם עסוק.. ואם יאמר כשיהיה לי זמן אלמד, לעולם לא ילמד… כי מי אמר שאי פעם יהיה לו זמן… לכן אדם צריך להיות גיבור בנפשו ולהחליט עכשיו אני מזיז הכל הצידה ולומד את הקביעות שלי ויהי מה.

שנזכה.