מנהגי סיום שנת האבל

שאלה:

שלום
אנחנו אשכנזים.
1. מה לעשות ביום שבו מסתיים החודש ה-11 לאבלות? האם רק מפסיקים לעבור לפני התיבה ולומר קדיש, או שיש מנהגים נוספים לציון יום זה?
2. מה עושים כשמגיע היארצייט הראשון – כלומר סיום החודש ה-12:
האם לעבור לפני התיבה גם במוצאי שבת שלפני היארצייט ולומר קדיש? ומה לעשות ביום היאר צייט עצמו?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

ביום ה11 חודש אין מנהגים נוספים.

ביום היארצייט הראשון, נהגו לעלות לתורה למפטיר בשבת לפני היארצייט ולהתפלל מוסף, וגם לכ=גשת לפני העמוד במוצ"ש בערבית.

ביום היארצייט עצמו ניגשים לפני העמוד בכל שלושת התפילות ואומרים קדיש, עולים לקבר באמירת פרקי התהילים הנהוגים ראה כאן, נותנים צדקה לעילוי נשמת הנפטר, יש שעושים סעודת אזכרה עם דברי תורה, וכמובן לומדים משניות לעילוי נשמתו, יש שנוהגים ללמוד את כל סדר הפרקים המתחילים באותיות שמו, כל אחד יעשה בזה כמנהגו.

בשורות טובות.