השתתפות במפגש חברות בשבת בשנת אבל

שאלה:

שלום וברכה
אימא שלי נמצאת בשנת אבלות על אביה. יש מפגש שמאורגן אחת לחמש שנים בין החברות של הכיתה שלהם לשעבר (40 שנה אחורה) בבית מלון. שואלת האם מותר לה להשתתף ? המפגש הוא בעצם שבת בבית מלון וכל אחת משלם את מקומו במלון באופן עצמאי.

תשובה:

שלום וברכה

למעשה אין לך מסיבת מרעים גדולה מזו ואסור להשתתף בזה, ולדעת חלק מהפוסקים איסור זה נאמר גם כאשר מדובר בשבת, אמנם יש שהקלו בזה בשבת ככל שלא מדובר בסעודה של שמחה, ולכן המיקל בזה יש לו על מי לסמוך.

מקורות:

ראה השיטות השונות בענין זה בפני ברוך סימן כ סעיף טו. היעב"ץ התיר בזה וכן דעת הגר"ז מרגליות, אמנם בפתחי תשובה חלק עליו, והביא מהאדני פז שלא התיר בזה אלא באופן שההעדרות ניכרת ויש בזה כעין אבלות בפרהסיה.