יין שביעית אחרי זמן הביעור

שאלה:

יש ברשותי 5 ארגזים של מיץ ענבים אוצר בית דין ולא הפקרתי בערב החג מה ניתן לעשות

תשובה:

אם זה היה במזיד, כלומר ידעת את ההלכה ולא קיימת דין ביעור, אין מה לעשות, הם נאסרים ויש לאבדם. אם זה היה בשוגג או באונס נחלקו בזה הפוסקים, חזון איש בסימן יד נוטה להחמיר, אולם במנחת שלמה סי' נא אות נז מיקל בזה הגרש"ז אויערבך שיבערם עתה מיד על ידי הפקר, וכדעת החרדים והשערי צדק שהקלו כך בשוגג.

קיץ בריא, ולא להשתהות להפקיר עכשיו.