לקדש לאחרים בשבת בבוקר כשאינו יוצא בעצמו בברכה

שאלה:

בסעודת שבת או יו"ט בבוקר כלומר לאחר ששמעתי קידוש ואכלתי המוציא האם תוך כדי הסעודה אני יכול להוציא יד"ח קידוש מי שלא שמע קידוש כלומר לברך עבורו הגפן כאשר אני כלומר המוציא ידי חובה נמצא בתוך הסעודה שאני לא מברך הגפן ?

תשובה:

זה אפשרי רק אם הם לא יודעים לקדש בעצמם, מה שלא שכיח היום.

מקורות:

ראה רמ"א סי' רעג סעי' ג ומשנה ברורה שם.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. זה ברור, אלא שכאן הרי לא מדובר בברכת מקדש ישראל והזמנים אלא בבורא פרי הגפן. ברכת הנהנין. איך יוכל אדם שפטור ממנה לברך לאדם אחר?