2 שאלות על כשרות

שאלה:

שלום,

אני הכנתי ירקות בסיר פרווה על הגז.
תוך כדי שזה מתבשל (והסיר והמכסה חמים מאד), שותף שלי לדירה שם את היד שלו בתוך קערה עם מים בה הוא הפשיר חזה עוף (הוא רצה לבדוק אם החזה עוף כבר מופשר). כשהיד שלו עדיין רטובה מהמים, הוא פתח את המכסה של הסיר שלי כדי לראות מה אני מכין.
האם יש חשש שהמכסה או הסיר או האוכל בפנים הפכו לבשרי?

ושאלה שניה – הורדתי את הסיר מהגז לשולחן אחרי שהירקות היו מוכנים. שותף שלי כבר אכל מהחזה עוף שלו שהכין בתנור וכשהיד שלו עם פירורים של החזה עוף פתח את המכסה (הכל היה עדיין חם מאד), שם כפית חד פעמית בפנים (את הכפית בדקתי לראות שזה חדש לגמרי ונקי) ולקח לעצמו קצת. האם גם כאן אני צריך לחשוש שמשהו הפך לבשרי? למשל היד שלו הייתה עם פירורי חזה עוף והוא פתח עם היד את המכסה שהיה עדיין חם ואולי הפירורים נגעו במכסה או נפלו עליו או שהפירורים אולי נפלו לתוך הסיר.

תודה רבה

תשובה:

אין צריך לחשוש.

ברכה והצלחה ובתיאבון.