עבודה במטבח מלון בשבת

שאלה:

שלום רב, רציתי לדעת אם מותר לעבוד במלון כשר בשבת במטבח? האם יש בעיה לקבל את הכסף ביום חול למרות שעבדתי בשבת בחלק מהימים

תשובה:

שלום רב

אפשר רק על ידי הבלעת שכר, דהיינו אם תעבוד גם מעט לפני כניסת שבת או ביציאתה, ובתנאי שהשכר לא לפי שעות אלא לפי שכר גלובלי, כלומר ניתן לומר ששכר השבת כלול בשכר החול שישי ומוצ"ש. שיקבעו איתם רחיצת כלים במוצ"ש או סידור השולחנות ביום שישי. ואני מבין מדבריך שאכן אתהעובד גם בימי החול, כך שאין איסור.

רק כמובן חייבים לדעת היטב את ההלכות מה מותר ומה אסור לעשות בשבת במטבח!

מקורות:

סי’ שו ס”ד ובמשנה ברורה ס”ק יח.