מוזיקה בפורים בשנת אבל

שאלה:

שלום.

בשנת אבל לאשכנזים, שהילדים מדליקים מוזיקה שמחה בפורים , האם מותר לאבל לשמוע או שיש לכבותה?

תודה.

תשובה:

שלום וברכה

חובה על בני הבית להתחשב באבלותו ולא להדליק בתוך הבית, בפרט כאשר הוא אבי המשפחה שיש בזה חיוב מצד כיבוד אב, אבל האבל אינו חייב לרוץ ולכבות.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני מניח שכוונתך לאות צא, לא כתוב שם שמותר, אלא שאם הוא סועד שם והדליקו מוזיקה, הוא לא צריך לצאת אלא יכוין שלא ליהנות.