משלוח מנות למשפחת אבל

שאלה:

משפחה שהאם נפטרה לפני כחצי שנה האם מותר לשלוח להם משלוח מנות כשנותן לאבא

תשובה:

ככל שהמשלוח הוא כללי למשפחה ואינו ניתן לאבל עצמו זה מותר, רק יש להזהר שלא לעשות בזה הערמה, כלומר, ככל שמדובר בחרה אישית של אם המשפחה, שאין כל הגיון שהיא תשלח סתם כך למשפחה, ובודאי לא לאבי המשפחה… אין מקום לעשות הערמה, לכתוב מכתב כללי וכביכול זה לאחרים…

שבת שלום ובשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האבא אינו אבל ומותר לו לקבל משלוח מנות. כמו כן כאשר מדובר בילדים, יש לפנק אותם ולתת להם מתנות יפות וכל מה שיכול לשמח אותם ולעודד את רוחם, ואין נוהג כאן איסור זה כלל. בשורות טובות.