לועג לרש באמירת תהילים בבית הקברות

שאלה:

איך מותר לומר תהילים על המת כמו למשל אותיות נשמה וכו' כאשר יש מסביב לקבר שעליו אני אומר עוד קברים של אנשים אחרים ועליהם הרי אני לא מתכוון כלל לומר תהילים ואם כן זה בהכרח לועג לרש וכיצד הדבר מותר?

תשובה:

כיון שהדבר הזה הוא תועלת לכולם, היום היארצייט של פלוני ומחר של אלמוני, אין חשש. וראה בעיקר דין זה שו"ע יו"ד סי' שסז סעי' ג.

בשורות טובות

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה על ההתערבות אבל לא הצלחתי להבין. לעג לרש, להבנתי, זה לא בכך שמתפללים על נפטר פלוני ולא על אלמוני. אלא עצם הדבר שקיימים מצוות ליד נפטר שלא יכול כבר לקיימם. וזה כולל לכסות ציציות וגם לימוד תורה וקריאת תהילים. בלי קשר לנושא שיש עוד נפטרים באיזור שעליהם לא קוראים.

  2. כאשר זה נעשה לטובת הנפטר התיר זאת השולחן ערוך בפירוש, שהרי באופ]ן זה עדיף לו להתבייש ובלבד שתהיה לו הזכות… מכאן באה שאלת השואל מה אשמים שכניו של אותו נפטר…