צבע הבגדים בשנת אבלות

שאלה:

באיזה צבעי בגדים מותר ללבוש במשך השלושים והשנה לאימי ז"ל( כמובן בצניעות )

תשובה:

שלום וברכה

אין כל נושא של צבעי בגדים באבלות, רק אצל הגויים לובשים באבל בגדים שחורים.

[אגב יש בענין זה סיפור ידוע, על סבי זקני, שהיה נער יהודי שאינו תלמיד חכם אבל שאף לעשות טוב, ובאבלותו על אביו הגיע לבית הכנסת בוירצבורג שבגרמניה עם סרט שחור על דש בגדו לאות אבל. ניגש אליו רב המקום הגאון בעל מלאכת שמים ויד הלוי, והעיר לו על כך במאור פנים, והוא כל כך התחבר לרב מאיר פנים זה, שדבק בו ולמד ממנו תורה וארחות חיים, ועל פי הוראותיו הקים את הקהילה היהודית בשוויץ, נולדו לו 13 ילדים ביולוגיים ועוד שנים מאומצים, ובזכות חוסנו אמונתו והדרכתו, כל צאצאיו, אלפים רבים, כולם יראי ה'].

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.