חזרה בתשובה

שאלה:

שלום וברכה . אני חוזר בתשובה כבר כמה שנים ולמדתי לצערי בחינוך חילוני ושם למדתי עם שיבושים וממורים אפיקורוסים . כשהייתי הייתה מורה שסיפרה שקר ומשהו בזיון על דמות מקראית גדולה ואני חשבתי שזה אמת וספרתי את זה לבן דוד שלי השאלה עכשיו האם בשביל לכפר על אני צריך 10 אנשים וכמו שכתוב בשולחן ערוך על מי פגע במישהו ושכבר נפטר או שמספיק ללכת לקבר ולהתפלל ולבקש ממנו סליחה מבלי כל זה ?

תשובה:

שלום וברכה

בעיני נראה פשוט, שכאשר אדם חוזר בתשובה באופן כללי ומשנה כל דרכיו, הכל נמחל לו! הרי היית אז אנוס, מה ידעת?! שום דבר… היית שבוי בידי מערכת החינוך ששלחה מורה כזו ללמד שטויות והבלים כאלו, וברגע שעמדת על דעתך פשוט שינית את דרכיך לגמרי, עזבת הרגלים, וקיבלת על עצמך עול מצוות במסירות ובאופן מעורר השתאות! זה מיוחד! לא לחינם אמרו חכמים שבמקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד. ולכן לא צריך לעשות כלום, לא ללכת לקבר ולא בקש מחילה הכל היה אונס, רק לעבוד את ה' בשמחה ובנעימות מתוך תחשוה של קירבה ושל זכות עצומה.