היתר אינטרנט לצורך לימוד תורה

שאלה:

שלום
ממה שידוע לי, הרבנים התירו אינטרנט מסונן לצורך פרנסה. אמנם, שמעתי שאף לצורך לימוד תורה לא התירו.
האם הדבר נכון ? מה עמדת הפוסקים האחרונים על זה ?
ואם הדבר אכן נאסר, איך יתכן כזה אתר ?

תשובה:

שלום וברכה

אני משוכנע שכל מי שפונה אלינו כאן באתר מחזיק באינטרנט לצרכי עבודה ולא לצרכי בידור, ואדם כזה שכבר מחזיק באינטרנט לצרכי בעודה כמובן יכול להשתמש בו גם בשביל בנק או כדי לשאול שאלות הלכתיות וליהנות מכל מה שאנחנו מציעים כאן באתר. אבל בהחלט אינני מעודד רכישת מנוי אינטרנט כדי להכנס לאתר דין…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שאלתי היא האם יהיה מותר לאדם להחזיק מכשיר מוגן רק לצורך לימוד תורה ? סיכומים, אוצר החכמה וכד'. אף שנשמע לי פשוט שכן, למה לא דברו על זה ?
    אני יודע למשל שאין להשוות סיכום הנכתב על מחשב מאשר על דף. יש אין סוף יתרונות ללימוד תורה בסיוע מקלדת.

  2. הייתי קונה מחשב בלי אינטרנט, יש דיסק חיצוני של אוצר החכמה, עולה כמה אלפי שקלים אבל זה לכל החיים, יש פרויקט השו"ת בר אילן, ויש מחשב, למה הוא צריך חיבור לאינטרנט כדי לסכם את לימודו?