יצר הטוב ויצר הרע

שאלה:

המדרש אומר שיצר הטוב נכנס רק בגיל 13 ואני שואל א"כ איך הילדים לומדים תורה כ"כ יפה ומתאמצים ונראה שהטוב שבלבם גובר על היצר הרע ויותר נראה שיצר הטוב מתקטן מעט בגיל 13 גיל ההתבגרות. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בכל הנושא של יצר הטוב ויצר הרע יש שני נושאים שונים שמשמשים בעירבוביה. יש את עצם טבע האדם, שגופו מושך אותו לגשמיות ותאוות, ושכלו ונפשו וחינוכו מושכים אותו לרוחניות. זה נושא טבעי. מלבד זא יש את אותם מלאכים, יצר הטוב ויצר הרע, כשם שיצר הרע הוא השטן הוא מלאך המוות כך יש לעומתו יצר הטוב, והוא בא לאדם בגיל 13. מה שרואים לפעמים חולשה בגיל הנעורים הוא בגלל שכאשר חיים בעולם תאוותני ולא מתחנכים היטב להתגבר על זה, אז כוחות הגוף מושכים יותר באופן טבעי, ואז יש קושי ליצר הטוב לפעול די הצורך…

שנדע רק נחת מכל צאצאינו לאורך ימים ושנים.