האם להאשים את עצמי על אובדן אמונה

שאלה:

שלום,
אנחנו צריכים להאמין שה' אוהב אותנו, שהכל לטובה וכן הלאה.
מי שמאמין בזה שמח וטוב לו.
אבל נניח אם קרה לי תאונה קשה מאד וכל החיים שלי השתנו לרעה ב99.9 אחוז ואני "נופל" מהאמונות לעיל, האם אני צריך להאשים את עצמי? אני רוצה להאמין והכל אבל כרגע זה קשה לי.
תודה

תשובה:

שלום ידידי, אף פעם הסוגיא אינה האם להאשים את עצמי, שאלות של יאוש והאשמות עצמיות ודכדוך אף פעם לא מביאות אותנו למקום טוב, מה שצריך הוא לעבוד על עצמנו להבין שכל מה שה' עושה הכל לטובה הוא עושה, בין אם אנחנו מבינים בין אם לאו, וגם כאשר זה קשה מאוד, לא מתייאשים מנפילות אלא משתדלים שוב להאמין בכך, וכל בדל מחשבה טובה שכרה הרבה מאוד.

שנזכה לכל הישועות!