בית העלמין בשנה הראשונה

שאלה:

שלום רב, אני אחרי השלושים מיום פטירתה של אמא שלי ועלינו כבר לבית העלמין.
רציתי לשאול האם מותר לי לעלות לבית העלמין שוב, או בכלל במהלך השנה שלה כמה אפשר לעלות ובאיזה מועדים?

תשובה:

שלום וברכה

נהגו להמנע מלעלות לבית העלמין בשנה הראשונה לפטירה למעט הימים הקובעים שבעה שלושים וסיום השנה, משום שבשנה זו הנפטר מאוד טרוד בכפרת חטאין והדבר טורדו ממנוחתו שצריך לסייע למבקריו. אם את מרגישה צורך עז מאוד, אפשר בדוחק ללכת אבל לא לדבר שם שום דבר על עצמך רק לומר תהילים לעילוי נשמתה.

בשורות טובות.