אבל ניגש לפני התיבה במנחה בערב שבת?

שאלה:

בשנת אבל, יש עניין בערב שבת להתפלל מנחה גדולה לפני העמוד או לא משנה וגם מנחה קטנה לפני שבת זה בסדר?

יישר כח.

תשובה:

בס' נשמת ישראל אבלות חלק ב סי' לב פרק ג מביא שיש מנהג אצל קהילות חסידים שאבל לא ניגש לעמוד במנחה של ערב שבת, וכתב ויש סברא בזה רק כשמתפללים מאוחר סמוך לשבת, אבל אם מתפללים וקדם יותר אין בזה ענין. כך שאינני יודע לומר לך שיש צורך להקפיד בכך, אלא שבמקומות שמקפידים על כך, לא יקפידו לענין מנחה גדולה.

שבת שלום.