טריקים של יצר הרע

שאלה:

אני לפעמים חוטא בחטא מסוים, וזה גורם לי לתהות ולשאול אם אני עדיין שייך לציבור החרדי, או שאולי כבר אני נחשב לדתל"ש, ואין טעם להמשיך ולהקפיד על שאר הדברים?ויותר מכך האם זו לא אשליה להחמיר ולהקפיד על מצוות תוך כדי שאתה עובר עבירות…

ושאלתי גם האם אני עדיין יכול להיחשב כחרדי האם אני היחיד שלפעמים זה קורה לו או שזה קורה לכל אחד?
תודה רבה

תשובה:

ידידי ורעי,

נפלת בתיחכום הכי גדול של היצר הרע! זה הטריק הכי ידוע שלו… לומר לאדם, בין כבר חטאת, בין כך אין לך כבר סיכוי, ומי אתה בכלל ומה אתה שווה, עזוב הכל וזהו… אבל אנחנו מכירים את הטריקים האלו שלו ולא מתייחסים…

שבע יפול צדיק וקם!!! ככה זה העולם שלנו!! קורה שנפלים, החכמה היא האם קמים או ממשיכים לשכב על הריצפה נרפים… לעולם לא נכנע, וגם אם יש נפילה, מיד קמים מתנערים וממשיכים לרוץ.

בשורות טובות ובהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. לא קוראים לזה צביעות קוראים לזה התמודדות, אני לא בא להכשיר חלילה את החטא, תתמודד בגבורה ותנצח בעזרת ה'. אבל חלילה לא ליפול בטריק הידוע…

  2. הצביעות היא של היצר הרע! שקודם כל גורם לך להגיע עד מצב של חטא בין היתר ע"י זה שהוא משכנע אותך שזה לא כל כך נורא, ולאחר החטא הוא אומר לך תראה כמה לא חרדי אתה וכ'ו תראה איזה חטאים אתה עושה וכמה זה נורא…
    בעוד שהאמת היא שלפני החטא צריך להלחם את המלחמה של חייך כנגד היצר הרע שמנסה להחטיא אותך ולא לחטוא לעולם. אבל אם חלילה הוא מנצח אותך באחד הסיבובים, בשלב הזה העצה היא להתחזק ולזכור מהו הרצון האמיתי שלך – לא לחטוא! ולא לייאש את עצמך לעולם לא משנה מה! כי הרי אם היה נכנס גנב הביתה ולוקח דבר אחד, האם היית נותן לו גם את המפתחות של הבית והרכב, מעביר לו בעלות על הכל כולל חשבון הבנק?! לא. מה שהצליח לקחת לקח, אבל השאר עדיין שלך. ואין דבר העומד בפני התשובה. ומה נרוויח אם נתייאש? אז צריך פשוט לקיים מצוות התשובה של וידוי חרטה וקבלה לעתיד והרי אתה עכשיו נחשב צדיק. וכשמגיע נסיון לפני החטא נזכור שיש כאן יצר הרע שמנסה לעבוד עלינו! ושאנחנו לא רוצים להיות במצב הזה של אחרי החטא, אלא רוצים חיי אמת ולא שקר. ובעז"ה שבע ייפול צדיק אבל עם רצון טוב והתמדה בהשתדלות ותפילות באיזשהו שלב ה' מושיע אותנו וההתמודדות הופכת להיות יותר קלה ולא נופלים יותר. בשורות טובות.

  3. רציתי לפנות לשואל הנכבד והיקר באדם. אינני מכיר אותך כמובן, אין לי מושג עם מה אתה מתמודד כמובן. ובכוונה תחילה השתמשתי בביטוי מתמודד ולא נכשל, כי זוהי ס”ה עוד התמודדות. אחת מיני רבים. אבל מסגנון השאלה נראה לי שגם אני התמודדתי עם זה בעבר. גם אני הסתובבתי עם אותם שאלות במשך שנים. ב”ה היום אני נמצא במקום אחר לחלוטין. הייתי שמח אם הרב המשיב שליט"א יוכל לשלוח לך בפרטי את כתובת המייל שלי שנוכל ”לשוחח” קצת ואולי אצליח להיות לתועלת.