ידיים עם יובש קיצוני – להכניס בארגז מים

שאלה:

בשבת.
יהודי, סובל מ-יובש עור בינוני/קיצוני, ששורף, ומקשה תנועה תקינה,
בכל האזור שמהקיבורת [מעל המרפק], עד קצות אצבעות היד, ב-2 הידיים.
1]האם מותר לו להכניס את כל אזור הידיים הזה, לארגז מים פושרים/קרים,
שמילא אותו במים מלפני כניסת השבת, עד שהעור מתרכך [למשך הרבה זמן]?
וככה מספר פעמים במשך היום?
או שקיימת בזה בעיה הלכתית?

2]יצטרך להזהר מסחיטת שיערות הידיים, או שזה לרוב זניח?

3]קיימת דעה שצריך לנער היטב את הידיים היטב, לפני שמנגב אותם במגבת?

תודה.

תשובה:

מותר לעשות זאת, אבל זו טעות רפואית, זה יגרום לו ליובש גדול יותר, ואני מרשה לעצמי לנחש שכבר עתה היובש הקיצוני שאתה מתאר נובע מפעולה שגויה זו. מים גורמים ליובש.