כיבוס ורחצה בעשרה בטבת

שאלה:

בס"ד
שלום רב
האם מעיקר הדין מותר להתרחץ במים חמים וסבון לצורך ניקיון הגוף ?
2. האם מותר לכבס במכונת כביסה ב י בטבת? * מדובר בבגדי שבת שברצוני לכבס דווקא היום בגלל מזג אויר טוב (בהמשך השבוע צפויים גשמים) .
תודה רבה וצום מועיל וקל.

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין מותר לרחוץ בחמין, בעל נפש מחמיר בכך כמובא במשנה ברורה בסימן תקנ ס"ק ו.

כמו כן מעיקר הדין אין כל הגבלה על הכביסה היום, ואם יש צורך לעשות זאת דוקא היום מותר, אבל גם בזה יש ענין לבעל נפש להחמיר, כמובא בביאור הלכה בסי' תקנא סעי' ב, שיש נוהגים להחמיר בתענית כמו בתשעת הימים [לא ממש כי רחיצה בצונן מותר ללא הגבלה, אבל במידת מה].

שנזכה לגאולה שלמה.