להגמל מתאוות העולם הזה

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים, ישנו איזה רעיון שלא מסתדר לי והייתי רוצה ליישב אותו במחשבתי, כתוב בחז"ל אי אפשי בבשר חזיר וכו'" כלומר שלא אגיד על בשר חזיר או תאווה כזו או אחרת שהיא מגעילה אלא אסרה אותי התורה, אך בחיי היום יום כדי להגמל מתאווה לצורך העניין עישון ממתקים וכו' שכנוע עצמי שמשהו מגעיל מאוד עוזר לי לפחות אני מנסה להבין איך זה מתיישב ואני מאוד מקווה שהסברתי את זה נכון… שואל כי באמת שכנוע עצמי הוא כלי מאוד חזק עבורי לפחות

תשובה:

שלום וברכה

מותר לאדם להשתמש בכל כלי העומד לרשותו כדי להגמל מהרגל מגונה, ובודאי להגמל מדבר אסור, ובכלל זאת להכניס בליבנו שהוא משוקץ. הענין שהזכרת הוא שתמיד נזכור שזה רק כלי עזר בשבילנו אבל הסיבה האמיתית שבשלה אנחנו לא רוצים לאכול דבר אסור זה, הוא בגלל שכך ציוה ה'.

שנזכה לכל הישועות.