לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מותר או לא? לא לדבר עם אבא

שאלה:

שלום כבוד הרב, אני ואבא שלי ביחסים לא טובים כלל, אנחנו כל יום מתווכחים ובכל יום הוא זורק מילה לי ואני מחזירה וכן להפך עד שנוצר וויכוח ואני נפגעת בכל פעם מחדש…אני התחלתי לספר לו למה אני מרגישה שאנחנו מתווכחים, ושחסר לי את הקשר הטוב איתו, ומכל הלב אבל לא היה לו אכפת. אין לי אפשרות אחרת חוץ מ- או להתווכח כל יום שאני יודעת שמחלוקת זו אש אוכלה, או- לא לענות לו כשהוא מדבר איתי עד שנפסיק לדבר לגמרי ונסיים עם כל המסכת של הוויכוחים הבלתי פוסקים האלו. ולשתוק מאוד מאוד קשה לי וגם בשבתות מאוד מאוד קשה לי ואני בוכה בשבתות למרות שאסור בגלל זה. וזה פתרון שגורם לי להרגיש טוב ולא לבכות בשבתות בנוסף.

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער את שאלתך, את מתארת מציאות מאוד מאוד כואבת ולא פשוטה, כדאי לערב בענין בת משפחה נבונה שתוכל ליישב את ההדורים ביניכם, אינני יודע מי כי אינני מכיר אתכם, זה יכול להיות אמא או דודה או בת אחרת או אח וכדומה, אבל לא להשאיר את המצב כך. באופן כללי יש לכבד הורה גם כשהוא אינו נוהג כשורה, אבל אינני מכיר מקרוב לדעת אם מדובר חלילה בהתעללות או משהו יש מצבים שיש צורך להרחיק בין האב לבת, אינני יודע כל זה יש להתייעץ עם מי שמכיר ויכול להכנס לתמונה מקרוב.

בשורות טובות.