בעלי חיים ומליצי יושר

שאלה:

שלום לרב יש לי שאלה לגבי בעלי חיים. שמעתי שיעור תורה של רב מוכר וקצת לא הבנתי מה הכוונה. הוא אמר בשיעור שמי שמגדל בעלי חיים ולא מצער אותם… אז אותו בעל חיים אפילו הטמאים… (ככה הוא אמר) יש עליהם שר/מלאך ואותו בעל החיים מליץ יושר על האדם… ובכך.אדם יכל לזכות לרפואה… האם יש דברים במה שהוא אומר.. או מקור תורני לדבר הזה… שכלב טמא יכל לבקש רחמים על האדם:) אשמח שכבודו יחדד את העניין.

תשובה:

אינני מכיר זה נשמע מוזר… באופן כללי אדם שעובר על אסיור צער בעלי חיים יש לו חטא, ומי שמקיים את החובה להאכילם לפני שהוא אוכל וכל שאר הענינים שבכך, ודאי יקבל שכר.