גיור

שאלה:

שלום הרב.
אני גדלתי כיהודי ואין לי מושג למה ברבנות הביאו אותי כגוי , אני מאוד עצוב, וכנראה אהיה צריך לעבור גיור . מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את הכאב המבצבץ משאלתך, אבל האמת שאם נביט על הדברים במבט מפוקח אז זה באמת הכי טוב ולא קרה שום דבר. אף אחד לא אומר אתה גוי, אבל לפעמים לא מצליחים להביא ראיות ברורות למוצא, אז במקום לחיות תמיד עם איזה ספק קטן שמקנן בירכתי המוח, עושים גיור לחומרא ואז יודעים ברור שהכל בסדר. רק לזכור שגיור כולל קבלת מצוות מלאה ולולי זאת אין בו כל משמעות וכל תוקף הלכתי.

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. זה דרך אגב גם הבעיה הגדולה של כל הנושא הזה של ”מיהו יהודי”. ושל סעיף הנכד. עוד כמה אנשים יצטרכו לסבול עד שהמדינה תתעשת ויקלטו שרק מי שנולד לאמא יהודיה או שעבר גיור כהלכה הוא יהודי? מתי כבר יפסיקו להחניף לפורמים ולאמלל יהודים? ליבי איתך! בתור אחד שלא מכיר אותך ולמה התעוררה שאלה בטוחני שהרבנות שעושה עבודה מקצועית תוכל לסייע לך לעבור את התהליך בצורה הכי טובה ששייך יחד עם זאת תפילותי ותחינותי שלא יהיו עוד קרבנות כתוצאה מהיהדות ה”מתקדמת” במהירות עצומה בהילוך רוורס אל עברי פחת!