פתיחת חלב בשבת / בורר בשבת

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים
כמה שאלות בבקשה בהלכות שבת
1. יש סוג של מארז אוכל דגנים עם חלב שמורכב מדגנים וקופסת חלב עמיד , כפית באריזה ויש גם מדבקות באריזה (זה לילדים בדר"כ) האם מותר לפתוח את האריזה שיש בתוכה את הכפית וגם המדבקות שאני רוצה את הכפית רק.. והאם מותר לעשות נקב בחור של החלב עמיד עם הכפית או בכלל עשיית חור בשקית ?
2. קוראסון שיש עליו סוכריות בצבעים שלא ידוע לי אם עברו בישול מותר לחממו על גבי הפלטה ? והאם זה בטל לקוראסון או שאין בטל בהלכות שבת?
3. במידה ואני לא רוצה את הסוכריות על הקוראסון אני יכול להסירם או שיש בכך בורר? ואם אוכל אותם בנפרד זה מתקן כביכול את הברירה?

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

1. הייתי מעדיף להמנע משימוש במאכל הזה בשבת. בכפית אמנם מותר לטלטל את המדבקות אגב הכפית, אבל זה רק בדיעבד שלא פתחו לפני שבת, טלטול מן הצד אגב הדבר המותר, אבל לכתחילה יש לפתוח לפני שבת ולא לטלטל מוקצה. כמו כן בניקוב החלב העמיד יש שאלה של עשיית פתח נאה בשבת, אם רוצים להשתמש יש לעשות פתח לא מבוקר ולהוציא את כל התכולה מיד ולא להשתמש מעט מעט, ראה שמירת שבת כהלכתה פרק ט' סעי' ב-ג.

2. אם יש צד שהם לא עברו הליך כזה אין לחמם בשבת.

3. אפשר להסיר עם חתיכה מהמאפה עצמו, לא רק את הסוכריות, משום איסור בורר.