עלייה לבית העלמין בשנה הראשונה לפטירה

שאלה:

אמא שלי נפטרה בתאריך ה' בתשרי תשפ"ג האם מותר לי לעלות לבית העלמין בכל יום ובכל שעה? או שאולי יש תאריכים מסויימים לכך??

תשובה:

שלום וברכה,

המנהג הוא שבשנה הראשונה לפטירה עולים לקבר רק בתאריכים המיועדים לכך, שזה בסוף השבעה, בסוף השלושים, ובסוף ה12 חודש [למנהג חלק מקהילות הספרדים עולים גם ב11 חודש] אבל לא בזמנים אחרים, כיון שהנפטר בשנה זו טרוד מאוד בכפרת חטאיו וקשה עליו שבאים יותר מכך והוא הולך להמליץ טוב עליהם וכו'. מה שכן כדאי מאוד בשנה זו לסייע להם במה שהם נזקקים לו מאוד, שזה ריבוי זכויות לעילוי נשמתם בעיקר מהצאצאים, חיזוק במצוות, לימוד משניות ואמירת תהילים, הקפדה על הקדיש בכל תפילות היום וכו', לזה היא ממש נזקקת וזה מסייע מאוד לעילוי נשמתה.

בשורות טובות.