אבלות בעל על אישתו ללא בנים

שאלה:

שלום,
אבקש לדעת מה הם מנהגי האבלות לבעל על אשתו, כאשר אין בנים לאמירת קדיש רק בנות. האם ימי האבל הם יותר מ30 ימים? מה לגבי אמירת קדיש ותפילות האם צריך 3 פעמים ביום לאחר ה30? או מספיק פעם ביום ובכל חודש ביום הפטירה (גם יום הקבורה) 3 פעמים ביום? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

האבלות היא רק שלושים יום אבל יש לומר עליה קדיש בכל השנה בכל שלוש תפילות היום, אם לבעל זה קשה מאיזו סיבה אזשיהיה מישהו אחר, אחד החתנים או אפילו אדם זר, אבל שלא תפסיד זכות זו שאומרים עליה קדיש בכל התפילות.

בכלל, כל דבר טוב של זיכוי הרבים וחיזוק במצוות שעושים לעילוי נשמתה, יועיל לה מאוד.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.