נסיעה להרודיון

שאלה:

שלום רב,
יש לי שאלה בנוגע לנסיעה לאתר ארכיאולוגי/היסטורי בשם הרודיון שנמצא 16 ק"מ מירושלים לערך. אני מאוד מתעניין בהיסטוריה ואריכאולוגיה של עם ישראל. האתר נמצא באיזור בעייתי מבחינה בטחונית, כך לפחות ,על פניו. הכביש ה"מסוכן" הוא כ 10 ק"מ לערך. ביום יום אין שם אירועי ירי ו/או מטענים אלא זריקות אבנים שכמובן גם זה מסוכן. בהמלצות לאתר של ממליצים רבים, כולל מהתקופה האחרונה , אין שום איזכור של כלל המגיעים אליו, לבעיות בטחוניות בכלל. אתמול התקשרתי למוקד בטחוני של גוש עציון ונאמר לי שהם ממליצים לנסוע שם רק עם רכב ממוגן נגד אבנים ואכן היו שם אירועים בטחוניים. מצד שני, יש גם תאונות דרכים ל"ע בכל מקום ועדיין ממשיכים לנהוג בארץ. האם מותר לי לנסוע לשם מבחינה הלכתית?? תודה רבה!

תשובה:

אם הם ממליצים על רכב ממוגן מאבנים אז תקיים את הנחייתם, מעבר לכך אין חובה לחשוש, זה באמת קרוב.

בשורות טובות.