עבודה בבניית ציפורניים / לק ג'ל בטבילה

שאלה:

האם מותר לאשה ללמוד ולעסוק בבניית צפרניים לצורך פרנסתה?
האם מומלץ לאשה להמנע מלעסוק בזה גם אם הדבר מותר מעיקר הדין?
האם מותר לאשה להיות בעצמה עם לק או לק ג'ל מבחינה הלכתית חציצה וכו?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שמן הסתם תזדקק לפרנסתה לעשות גם דברים שאסורים משום צניעות, ציפורניים מגודלות מאוד ואדומות וכו', נראה שיש להמנע מכך.

לק ג'ל יש דעות בראשונים שחוצץ בטבילה, ולכן הגם שבדיעבד כשתבוא אשה כזו ותשאל אם עלתה לה טבילה נקל לה מחמת שזה עשוי לנוי וכו', ובתנאי שזה עשוי טוב וכו', ודאי לכתחילה אין להכנס לשאלה זו, ובעת הטבילה ראוי שיהיו ידיה ללא ג'ל כלל.

שבת שלום.